10 Ekim 2012 Çarşamba


ZAR ADAM

Gündelik hayatın monotonluğundan sıkılmış bir psikiyatrist düşünün, Bu pskiyatrist yapacağı her şeye zar atışı yaparak karar veriyor ve hayatını sonsuza kadar değiştiriyor. Zarda ne gelirse gelsin çok saçma ve yapılması utanç verici bir şey olsada yapıyor. Bu zar adam olma alışkanlığını diğer insanlarada aşılıyor.Hastaları da zaman içinde kurtuluşu zar atışlarına yani zarların kararına bırakmaya başlıyor. Seks, uyuşturucu ve terapi hakkındaki zar atışlarıyla yeni dinini muhafazakar davranış ve ahlak çöküntüsünün esprili bir birleşimine dönüştürür. O bu düşünceyle kendi yaşantısını ve dünyayı değiştirmeyi amaçlamaktadır..
Amerikan psikoanalitik kültürünün fütursuz bir parodisi ve rahat okunan Zar Adam kitabı eğlenceli, mizahi, şok edici ve altüst edici…
“Hafızalardan silinmeyecek bir kitap. Çok zekice kurgulanmış.”
-Time Out-
“Olağanüstü eğlenceli. Gelecekte hayatınızı değiştirebilecek kışkırtıcı fikirlerle dolu, çok tehlikeli.”
-Forth Star, Telegram-
“Etkileyici bir şekilde yazılmış olağandışı bir roman. Ancak o tehlikeli bir roman olabilir. Okuyucular gözlerinden yaş gelene kadar gülecekler.”
-David Slavitt-
“Çok sayıda eğlenceli öğenin olduğu bir cehennem. Rhinehart bir yazar olarak üstün bir performans sergilemiş.”
-NewYork Herald-
“Eğlenceli ve iyi yazılmış. Yalnızca ilk 30 sayfası çağdaş nihilizm düşüncesinin zekice bir özeti. Zarla yaşamın belirlenmesinin popüler olacağına kuşku yok.”
-Time-
Adminden: Bu kitabı 15 yaş altı çocuklara tavsiye etmiyorum çok kafa karıştırıcı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder